Kranjska Gora – Više nego samo ski resort

Prva pomisao na Kranjsku Goru dočara pravu zimsku idilu svima koji vole skijanje i brojne ostale zimske aktivnosti. No, Kranjska Gora nudi mnogo više od toga.

U zagrljaju Alpa

Na putu u Kranjsku Goru, oduševit će vas pogledi na Alpe. Kranjska Gora sa svojom okolicom pravi je raj za sve ljubitelje prirode. Smjestila se na nadmorskoj visini od 810 m okružena vrhovima koji dotiču nebo čak iznad 2000 m visoko. Izvori s visina teku u dolinu te omogućuju osvježenje s čistom pitkom gorskom vodom. Čarobne staze prirode vode vas u opuštajuće šetnje ili biciklističke avanture. Brojne planinarske staze očarat će vas svojim vidikovcima. Sva prirodna blaga razlog su da se Kranjska Gora već u 1904. godini smjestila na popis ljekovitih klimatskih odredišta.

Hrabri Kekec i njegove avanture

Ako otvorite listu najuspješnijih filmova jugoslavenske kinematografije iz 1951. godine, saznat ćete da je film Kekec stekao međunarodnu slavu. Preveden je bio čak u više od 60 zemalja i nadasve popularan u Kini. Odvest će vas u ono vrijeme kada su u Kranjskoj Gori boravile obitelji s mnogo djece i bavile se stočarstvom i poljoprivredom. Djeca su obično radila kao pastiri, a jedan od njih bio je Kekec, hrabri pastir koji se nije bojao nikog, pa ni opasnog divljeg lovca. Posjetite njegov kip. Pronaći ćete ga u blizini hotela Best Western Kranjska Gora.

Hotel s tradicijom

Best Western hotel s 4 zvjezdice može se pohvaliti s dugom tradicijom kvalitete i gostoprimstva. Odlična lokacija omogućuje gostu jednostavnu organizaciju i dostupnost do svih zanimljivosti i aktivnosti koje Kranjska Gora nudi. Nakon dnevnog uživanja možete se opustiti u wellnesu hotela. Zaplivajte u hotelskom bazenu s ugodnih od 28 do 35 stupnjeva Celzija, priuštite si saunu i opuštanje u jacuzziju.

Samo korak do raja

Best Western hotel nalazi se samo na nekoliko koraka od jezera Jasna, koji će vas sigurno oduševiti. Uputite se preko ceste na drugu stranu hotela i lagana šetnja (uz rijeku Pišnicu) dovest će vas do prvog i drugog jezera Jasna ispod Alpa. Ako volite pješačenje možete nastaviti još 6 kilometara dalje i stići ćete do Ruske kapelice. Ova cesta povezuje Kranjsku Goru i dolinu Trente i poznata je kao najstrmiji prijelaz u Sloveniji. Kapelica je posvećena svim ruskim ratnim zarobljenicima, koji su gradeći cestu 1916. godine izgubili svoj život zbog snježne lavine.

Autom se možete odvesti i do brojnih drugih zanimljivosti, izvora rijeke Save – Zelenci, jednog od najvećih slapova – slap Peričnik, Slovenskog Planinarskog muzeja, nordijskog centra Planice, doline Vrata, doline Tamar ili unajmite bicikl te istražite brojne i vrhunski uređene biciklističke staze. Kranjska Gora će vas zasigurno oduševiti.


FOTO: Best Western Hotel Kranjska Gora, Megabon, Shutterstock

PROČITAJTE VIŠE: Pogledajte ovaj raskošan resort s prekrasnim pogledom na Jadransko more