Moderna Ventures SA, Via Industrie 25, 6512 Giubiasco, Switzerland (»Travelista.hr«,  »mi«, »nas«) cijeni povjerenje koje ukazujete dijeleći svoje osobne podatke s nama. Vaše osobne podatke koristimo u skladu s Politikom o zaštiti privatnosti, u skladu sa zakonom i vašim osobnim željama. Vaše osobne podatke koristimo u različite svrhe, koji su navedeni u ovoj politici. U politici zaštite privatnosti možete pronaći informacije o pravnoj osnovi, rokovima pohrane, trećim osobama s kojim dijelimo osobne podatke I vašim pravima u vezi obrade podataka koju mi izvodimo. 

Politika zaštite osobnih podataka vijredi za:

 • korisnike naše internetske stranice
 • primatelje naših e-novosti

Što su osobni podaci i koje osobne podatke obrađujemo?

“Osobni podaci” su sve informacije koje se odnose na pojedinca i na temelju kojih je pojedinac prepoznat i utvrđen. Osobni podatak mogu predstavljati različiti identifikatori kao što su podaci o lokaciji, internetski identifikatori, i slično.
Travelista.hr obrađuje sljedeće kategorije osobnih podataka:

 • identifikacijske podatke (ime, prezime),
 • kontaktne podatke (adresa, poštanski broj, grad, telefonski broj, e-pošta),
 • demografske podatke (godina rođenja, spol),
 • lokacijske podatke,
 • podatke povezane s korištenjem internetske stranice i uslugom (podaci o korištenju internetskih stranica, podaci o povijesti kupnje, podaci o korištenju poslanih e-novosti)

Gornje kategorije osobnih podataka obrađujemo u različite svrhe; pojedinačne kategorije osobnih podataka obrađujemo u više svrha.

Kako obrađujemo vaše osobne podatke?

Osobne podatke obrađujemo na temelju zakonitih, unaprijed definiranih svrha, koje su obrazložene u ovom poglavlju.
U slučaju da ste korisnik naše internetske stranice, vaše osobne podatke obrađujemo u sljedeće svrhe:

 • Prijava na e-novosti Svaki pojedinac koji se prijavi na naše e-novosti,  dobit će informativne novosti o putovanjima, destinacijama, novistima, ponudama, događajima, promocijama ili bilo kojim drugim vijestima unutar naše domene. Poslat ćemo vam e-novosti na temelju vašeg izričitog pristanka.
 • Prikupljanje osobnih podataka za potrebe remarketinga Remarketing nam omogućava da vam na našoj internetskoj stranici prikažemo za vas relevantne i zanimljive oglase. U tu svrhu, uz pomoć kolačića prikupljamo vaše osobne podatke na temelju kojih možemo osigurati najprimjerenije oglase za vas. Remarketing ćemo izvesti samo uz vaš izričiti pristanak. Ako ne pristanete, to neće utjecati na prikazivanje oglasa; međutim, nećete primati oglase prilagođene vašim interesima i potrebama. Saznajte više o remarketingu u našim pravilima o kolačićima, dostupnim ovdje.
 • Sudjelovanje u nagradnim igrama Sudjelovanje u nagradnim igrama uvjerovano je zasebnim uvjetima i obavijestima o privatnosti koje će biti objavljene za svaku nagradnu igru. Sudjelovanje u nagradnim igrama moguće je samo uz vaš pristanak.
 • Provođenje statističkih analiza Travelista.hr koristi agregirane i anonimne osobne podatke za poboljšanje i optimizaciju svoje web stranice. Na taj način poboljšavamo informacije, sadržaj i ponude te ih prilagođavamo vašim potrebama, općim zahtjevima i statističkim svrhama i izvješćima za razvoj novih proizvoda i usluga, promatranju djelovanja postojećih proizvoda i usluga.

Što je personalizacija?

Personalizacija znači prilagođavanje određenog sadržaja vama kao pojedincu. Na taj vam način nudimo sadržaj koji bi vas mogao zanimati i koji je za vas relevantan.  To vam ne možemo ponuditi bez obrađivanja osobnih podataka. S vašim pristankom, zaprimit ćete personalizirane e-novosti. To znači da ćemo sadržaj novosti prilagoditi vašim interesima.
Kroz vašu upotrebu stranice (prijava, narudžba…) preglednik prikuplja vaše podatke putem naših poslužitelja. Podaci uključuju vašu IP adresu, datum i vrijeme vašeg posjeta i koliko se dugo zadržavate na našoj web stranici, URL od web mjesta preko kojeg ste došli na našu stranicu, mjesta koja ste posjetili na našoj stranici i informacije o uređaju ili pregledniku (npr. vrstu preglednika i njegovu verziju te operacijski sustav).

Dodatno, postoji mogućnost prikupljanja određenih podataka iz kolačića i sličnih uređaja. Za više informacija o korištenju kolačića i sličnih uređaja, provjerite našu POLITIKU KOLAČIĆA.

Dijelite li moje osobne podatke?

Vaše odosbne podatke dijelimo s trećim stranama samo kada je to potrebno da se dosegne svrha obrade za koju su bili odabrani. Isto tako, dijelimo samo one osobne podatke koje je potrebno nužno podjeliti da bi se postigla svrha obrade i na takav način da se prenese minimalna količina osobnih podataka. Svaka treća strana s kojom poslujemo pažljivo je odabrana i udovoljava ispravnim standardima za zaštitu osobnih podataka. Osim toga, sklopili smo poseban ugovor sa svakom trećom stranom koja obrađuje osobne podatke za nas, čime se definira obrada osobnih podataka koju treća strana smije obavljati. Na taj se način trudimo da vaše informacije budu sigurne čak i kada ih dijelimo s trećim stranama.
Vaše osobne podatke smijemo djeliti s sljedećim trećim osobama:

 • treće strane koja pružaju usluge za Travelista.hr (to uključuje treće strane koje pružaju određene usluge koje nam omogućuju rad, poput računovodstvenih usluga, marketinških agencija, pružatelja IT usluga).
 • naši izvršitelji u procesu pružanja određenih usluga, pri dostavi vaših proizvoda (u kurirskoj službi), pri plaćanju narudžbe (npr. u banci)
 • naši poslovni partneri koji pružaju određene usluge na našoj internetskoj stranici.
 • s nadležnim institucijama – u slučaju pravnih zahtjeva sa strane državnih tijela.

Društveni mediji i njihovo djelovanje

Travelista.hr stranica vam nudi softverske priključke s raznih društvenih medija (Facebook, Twitter, Tumblr, Pinterest I Instagram). Svaki od ovih društvenih medija djeluje sukladno s vlastitim pravilima o privatnosti i obrađivanju podataka, s kojima Travelista.hr nije upoznat i za njih ne odgovara. Molimo vas da prije korištenja provjerite društvene medije i njihova pravila o privatnosti; poveznice do tih pravila vam dajemo ovdje:- Facebook- Instagram- Tumblr- Twitter- Pinterest
Travelista.hr vam nudi mogućnost registracije na našu internetsku stranicu pomoću Facebook ili Google računa. Ako se odlučite za to, vaša aktivnost na našoj internetskoj stranici i putem naših aplikacija bit će dostupna toj društvenoj mreži i na temelju njihovih pravila o privatnosti na koja ste pristali prilikom prijave na ovu mrežu. Ukoliko to ne želite, prilikom prijave ne koristite svoj Facebook ili Google račun.

Kako štitimo vaša osobne podatke?

Travelista.hr učinkovito radi na provođenju odgovarajućih tehničkih i organizacijskih sigurnosnih mjera koje se temelje na provedenoj procjeni rizika te se implementiraju zbog zaštite od neovlaštenog ili nezakonitog postupanja i protiv nezakonitih postupanja, slučajnog gubitka ili oštećenja.

Dodatno, vaši osobni podaci se ne dijele s trećim zemljama (zemlje koje nisu članice EU), osim ako su poduzete odgovarajuće mjere u skladu s važećim zakonima.

Imam li ja prava?

Naravno. U bilo kojem trenutku možete zatražiti ostvarivanje prava, bez ikakvih troškova. Svoja prava možete ostvariti e-poštom na info@travelista.hr ili poštom u Moderna Ventures SA, Atten. MEGABON, Via Industrie 25, 6512 Giubiasco, Švicarska, s prilogom “za zaštitu osobnih podataka”.
Na raspolaganju su vam sljedeća prava:
– pravo do pristupa osobnim podacima i informacijama u vezi obrade. U bilo kojem trenutku možete zatražiti informacije o obradi vaših osobnih podataka, kao i relevantne podatke o obradi i pristupu osobnim podacima koje vam pružamo u okviru prava na ispis podataka.
– pravo do ispisa U bilo kojem trenutku možete zatražiti da vam proslijedimo ispis osobnih podataka koje obrađujemo o vama. Imate pravo do jedne besplatne kopije godišnje, a za prosljeđivanje dodatnih kopija zadržavamo pravo naplaćivanja razumne pristojbe.
– pravo na popravak U bilo kojem trenutku možete zatražiti da ispravimo ili pogrešne ili nepotpune podatke o vama.
– pravo na ograničenje obrade dostupno vam je u određenim slučajevima. Ograničenje obrade uvijek je privremeno i završava kad prestane razlog za ograničenje. Kada zatražite ograničenje obrade, ne brišemo vaše osobne podatke, već samo ograničavamo obradu. Ograničenje obrade moguće je u sljedećim slučajevima:
  – Možete zatražiti ograničenje obrade za vrijeme korištenja prava na ispravak ili prava na prigovor
  – Ograničenje možete zatražiti kad smatrate da obrada osobnih podataka nije zakonita, ali ne želite da se vaši osobni podaci brišu,
– Ograničenje možete zatražiti kad Megabon više ne koristi vaše osobne podatke, ali su vam potrebni za provođenje pravnih zahtjeva.
– pravo na prigovor dostupno vam je u određenim slučajevima – kada vaše osobne podatke obrađujemo na temelju legitimnog interesa. Pažljivo ćemo razmotriti sve podnesene prigovore i obustaviti obradu osim ako za to ne postoje uvjerljivi legitimni interesi.
– pravo do povlačenja pristanka vam je na raspolaganju u bilo kojem trenutku. Povlačenje pristanka nema negativne posljedice za vas. Međutim, možda vam nećemo moći pružiti određene usluge nakon otkazivanja (na primjer, ako povučete pristanak za zaprimanje e-novosti, ne možemo osigurati da ćete zaprimati daljne e-novosti).
– pravo na prenosivost – Imate pravo zatražiti da se vaši osobni podaci, koji se obrađuju automatiziranim sredstvima na temelju vašeg pristanka ili ugovora, izravno prenose drugom upravitelju.
– pravo brisanja na raspolaganju vam je u određenim slučajevima:
 – Kada nam više nisu potrebni vaši osobni podaci (svrha obrade je ispunjena ili se više ne provodi),
 – Kada ste povukli svoj pristanak,
 – Kada je  vaš zahtjev za prigovor je povoljno rješen,
 – Kada se radi o nezakonitoj obradi osobnih podataka,
 – Kada je prema važećem zakonu potrebno brisanje podataka,
 – Kada su podaci u svrhu ponuđenih usluga infomacijskog društva prikupljeni od maloljetnika

Ako smatrate da je obrada vaših osobnih podataka prekršila vaša prava, imate pravo podnijeti žalbu Agenciji za zaštitu podataka, koja je nadzorno tijelo za zaštitu osobnih podataka u Hrvatskoj.

Više informacija o navedenim pravima može se naći na web stranici https://azop.hr/prava-ispitanika/detaljnije/pravo-na-zastitu-osobnih-podataka .

Koliko dugo zadržavate moje osobne podatke?

Vaši osobni podaci se pohranjuju dok je zakonsko nužno ili dok vaš pristanak traje. Međutim, u svakom trenutku možete zatražiti pristup svojim osobnim podacima ili obrisati svoje osobne podatke (osim ako imamo obavezu daljnjeg obrađivanja osobnih podataka).

Svrha obrade / Rok pohrane
Prijava na e-novosti 
do otkaza
Prikupljanje osobnih podataka za potrebe remarketinga do otkaza
Provođenje izravne prodaje putem telefona do otkaza
Sudjelovanje u nagradnim igrama još 30 dana nakon završetka nagradnih igra; Podaci o dobitnicima čuvaju se duže u skladu s odredbama zakonodavstva

Mogu li dobiti više informacija?

U svakom trenutku možete poslati pitanja ili zahtjeve vezane uz osobne podatke te kako ostvariti svoja prava vezana uz osobne podatke na info@travelista.hr.

Ako nas želite kontaktirati putem pošte, pošaljite svoj zahtjev na:
Moderna Ventures SA,
Atten. MEGABON
Via Industrie 25,
6512 Giubiasco, Švicarska
s prilogom “za zaštitu osobnih podataka”

Travelista.hr ima želju pridržavati se međunarodno priznatih principa i zakona o osobnim podacima. S tim ciljem, a isto tako na temelju vaših povratnih informacija, ažurirat ćemo i Politiku zaštite privatnosti kako bismo bili sigurni da je ona bez pogrešaka i da sadrži odgovarajuće informacije o vašim pravima i postupcima obrade, te da je u skladu s važećim zakonima i praksama.

Dijelovi Politike zaštite privatnosti mogu se s vremenom promijeniti u svrhu pravnog i marketinškog razvoja. Ukoliko dođe do velikih promjena, o tome ćete biti obaviješteni na našoj internetskoj stranici ili putem e-pošte. U svakom slučaju, ažurirana pravila će uvijek biti objavljena na ovoj internetskoj stranici.

1.9.2019