Fotogenični Brijuni i što tamo ne smijete propustiti

Ako pripadate grupi ljudi koji slavne Brijune još nisu vidjeli i doživjeli, kranje vrijeme je da to popravite. Razmislite o izletu koji će vam zasigurno ostati u sjećanju.

Zašto baš Brijuni? Za sve nostalgičare, za trenutak se možete vratiti u razdoblje “ljepših vremena i sigurnije budućnosti”. Za one koji o nekadašnjim vremenima učite u školama, ovo je idealna prilika da naučite nešto više!

Safari park Brijuni

Neklasični zološki vrt u kojem se životinje slobodno kreću po parku. U parku se nalaze životinje koje je nekadašnji predsjednik Jugoslavije – Josip Broz Tito dobio kao poklone iz cijelog svijeta. Umjesto da prelazite cestu preko zebre, pustite zebru da pređe cestu po kojoj vi šetate. Srne, lame, zebre pa čak i poneki slon svakodnevno pasu na travnjacima. Tijekom šetnje možda vas i posjeti papagaj Koki s kojim možete razmijeniti i nekoliko riječi.

Staza dobrih vibracija

Staza za pješake i bicikliste namjenjena je samostalnom otkrivanju fažanskih i brijunskih tajni. Na njoj možete pronaći osam lokacija na kojima su umjetničke klupe, ležaljke, ljuljačke, informativne table koje otkrivaju posebnosti spomenutih mjesta. Ovdje možete uživati u zvukovima prirode ili klavira i prepustiti se osjećajima sreće, ljubavi i slobode te otkriti Brijune na drugačiji način.

Muzej Kuća za brodice

Ovo je odlična prilika da upoznate Brijune na moderan, interaktivan i zabavan način. Svakako preporučamo posjet neobičnoj zgradi koja je ujedno i Kuća za brodice. Izgrađena 1902 godine, u secesijskom stilu austrougarske arhitekture. U njoj se danas nalazi interpetacijsko-obrazovno središte koje na inovativan i interaktivan način predstavlja Brijune.

Spomenute zanimljivosti su samo dio mozaika kojeg možete proučiti i doživjeti na Brijunima. Neki od dodatnih mjesta koje je važno spomenuti su Rimska vila u uvali Verige, Bizantinski kastrum, Prirodoslovna zbirka, Poučno-pješačka staza Zelenikovac, izložba Josip Broz Tito na Brijunima i mnogo više! Zato, mislimo da su Brijuni idealna sljedeća destinacija za opuštajući, ali i malo drugačiji odmor!

Foto izvor: Shutterstock, www.np-brijuni.hr