Kamo i kako na odmor s djetetom?

Sjećate se onih vremena kad ste na brzinu spakirali kovčeg i spontano odlučili kamo ćete na odmor? I onda ste dobili dijete … I tada se pojavilo pitanje kamo na odmor s djetetom.

Ne dozvolite da se gore napisana praksa (drastično) promijeni. Promijenit će se, to je činjenica. Ali u svakom slučaju možete odabrati odmor u kojem možete svi uživati. Ako budete uživali vi, bit će lijepo i djetetu. Pročitajte nekoliko prijedloga kako odabrati odmor s djetetom. I kamo zapravo otputovati.

Plaža, prikladna za dijete


Ljeto je razdoblje koje mnogi od nas volimo. Najviše puta odmor provedemo na moru. Svaku godinu biramo destinaciju i ne znamo što bismo odabrali? Budite pažljivi kad je u pitanju plaža – tamo ćete preživjeti najviše vremena. Zato neka dijete tamo uživa. A vi ćete moći (skoro) bezbrižno ležati na ležaljci i čitati knjigu. Za odmor s djetetom odaberite pješčanu plažu, na kojoj se možete zajedno s djetetom opustiti na toboganima ili igrati odbojku. Na plaži su dobrodošli i objekti koji nude hranu i piće. Provjerite raspoloživost i čistoću sanitarija i tuševa.

Obiteljski hoteli za idealan odmor s djetetom


Sjećate se odmora na kojem niste brinuli o tome kad će tko jesti i gdje će se igrati? Vjerovali ili ne, još uvijek možete provesti odmor bez brige. Tako što ćete odabrati hotel u kojem se za sve pobrinu drugi umjesto vas. I tada će odmor s djetetom biti prava zabava. Djeca će se moći igrati, a vi ćete opušteno uživati. Na plaži, u bazenu ili hotelskoj igraonici. Možda ne vjerujete, ali se bezbrižno možete osjećati i na odmoru s djetetom. 

Koliko daleko možete ići?

Roditelj ste, koji se nakon rođenja djeteta počeo bojati crvenog svjetla na semaforu? Neka djeca uživaju u vožnji. Za neke je to noćna mora. Njihovi roditelji u autu tiho mole boga da crveno svjetlo na semaforu što prije zamijeni zeleno. Ako s vožnjom imate slaba iskustva, za odmor s djetetom odaberite destinaciju koja vam je relativno blizu. Ne zaboravite planinske turističke atrakcije koje mogu biti odlična alternativa za more. Planinski zrak je dobar i za djecu. A odgovara im i to što su temperature ugodnije od onih na moru.

Prilagođena prehrana za alergičare

Nakon rođenja djeteta počeli ste i s novom kulturom prehrane? Sve više je djece koja imaju probleme s alergijama. Zato moramo prilagoditi hranu njima. Najpraktičnije je da se djetetu prilagodi cijela obitelj. To znači da se jede ono što jede alergičar. Zato se roditelji pri odluci o tome gdje će provesti odmor odlučuju za apartmane. Tamo mogu sami kuhati i pripremiti obrok. Ali, jeste li sigurni da želite tih sedam dana preživjeti kao i svih ostalih 358 doma? Priuštite si odmor. Svi članovi obitelji. Dozvolite si da vam ugađaju. Bar tijekom odmora zaboravite na kuhinju. Odaberite hotel koji će se pobrinuti da će se vaše dijete osjećati predivno i jesti odlično.

odmor s detetom

Neka odmor s djetetom ne bude znanstvena fantastika. Samo se dobro pripremite i ne komplicirajte. Uživajte. To neka bude vaš ovogodišnji moto.


Vir fotografija: Shutterstock