Kraj zabave? Majorka i Ibiza u borbi protiv razuzdanih turista

Neke su destinacije poznate po divljim zabavama (i prekrasnim plažama!), a takva reputacija svake godine privlači sve više gostiju koji si stvarno dopuštaju opuštanje bez granica. Glasne, ležerne zabave i pijanstva turista na određenim dijelovima otoka poput Majorke i Ibize vlasti će sada progoniti, odnosno ograničiti.

Majorca i Ibiza poznate su po izvrsnim i fotogeničnim mjestima za odmor, slikovitim plažama i toplom moru, ali oba otoka privlače i goste koji uživaju u zabavi. Zabave na ovim otocima zaista ne nedostaje, ali sve ima svoje granice.

Majorca i Ibiza

Neće više biti “all inclusive” usluga s neograničenim količinama alkohola

Vlasti španjolskih Balearskih otoka donijele su zakon za suzbijanje pijanstva turista na određenim dijelovima otoka Majorka i Ibiza. Hotelima sa sveobuhvatnim paketima (all inclusive) vlasti već su zabranile neograničene količine alkoholnih pića u tim paketima. Paketi all inclusive sada mogu ponuditi do tri besplatna alkoholna pića po osobi za vrijeme ručka ili večere.

Ovo je, također postao prvi zakon u Europi koji ograničava prodaju i promociju alkoholnih pića u određenim turističkim područjima. Isto tako je zabranjena i prodaja alkoholnih pića u trgovinama između 21:30 i 8:00.

Na tim mjestima neće više biti “happy hours” s nižim cijenama alkohola.

Ograničenja će se primjenjivati u mjestima, poznatim po divljim zabavama. To su San Antoni de Portmany na Ibizi i El Arenalu i Magaluf na Majorci.

Majorca i Ibiza

Zabranili su i “happy hours” u restoranima i barovima, a ukinuli su i “pub crawle”, popularne organizirane ture iz bara u bar.

Ugostitelje koji će prekršiti novi zakon, prijeti novčana kazna i do 600.000 eura kazne ili do tri godine zatvora

Blizu 14 milijuna turista posjetilo je Balearske otoke u 2018. godini. Otoci su drugo najpopularnije turističko odredište u Španjolskoj, koja je nakon Francuske druga najposjećenija zemlja na svijetu.

Vir forografija: Shutterstock