Novi trend: Babymoon – putovanje u trudnoći


”Uživaj dok možeš,” savjet je koji trudnice često dobiju, tražile ga ili ne. Zato ne iznenađuje činjenica da budući roditelji žele iskoristiti vrijeme koje im je preostalo do dolaska bebice. To je dragocjeno vrijeme kad se partneri mogu posvetiti samo sebi. I jedan drugom.

babymoon


”Babymoon” – trudnica putuje

Čuli ste već za engleski izraz babymoon? To je novi trend koji je preuzeo europske države. Budući roditelji žele iskoristiti vrijeme koje im je preostalo do poroda. Zato se sve češće odlučuju za putovanje u trudnoći i tako se posvećuju jedan drugom. U trudnoći su naime u centru pažnje druge stvari. Rast trbuha, ples hormona, pripreme na porod, bebicu, … Zato postoji opasnost da partneri zaborave jedno na drugo. Tako žele prije dolaska novog člana doživjeti još nešto, što nakon poroda više neće biti moguće. Kao što je na primjer putovanje u trudnoći, tulumarenje ili ljenčarenje do iznemoglosti. Babymoon često podsjeća na medeni mjesec ili djevojačku odnosno momačku večer. Na takvom putovanju u trudnoći partneri uživaju. Što naravno ne znači da kasnije u razdoblju roditeljstva neće. Samo u nekim drugim stvarima.


Umor i putovanje u trudnoći

Ako u trudnoći nemate problema, onda si kao trudnica možete priuštiti dobru zabavu. Ali umjerenu. Možda buduća mama još ne osjeća nikakve promjene. Ali njezino tijelo se u principu veoma brzo mijenja.

Budući da ste imali u planu tulum ili samo običan odmor, pazite na sebe. Iako ne osjećate umor, osjeća ga vaše tijelo. Umor zbog nespavanja ili plesanja do jutra će vas stići kad tad. I tad će vam biti potrebno puno više vremena nego obično da dođete sebi. Neka vaše putovanje u trudnoći bude prilagođeno vašem stanju.

babymoon


Neka putovanje u trudnoći bude organizirano u skladu s vašim potrebama

Neka vam organizacija babymoona bude u veselje. Nemate vremena? A i bolje bi vam bilo da novac uštedite za dječju sobu? Nema veze. Još uvijek se možete posvetiti jedno drugom na kraćem izletu u prirodi. Ili jednostavno idite u kino. Pravilo je da pravila u organizaciji babymoona nema. Cilj svega je da trenuci koje ćete s parterom preživjeti zajedno, budu organizirani u skladu s vašim potrebama i željama. Možete odvojiti za sebe cijeli dan. Ili samo nekoliko trenutaka. Možete omisliti neki izlet. Uz sendviče i sokove, u torbu stavite i knjige za buduće roditelje. Tako možete igrati kviz i provjeriti svoje (pred)znanje o bebama. Kakogod bude izgledalo vaše putovanje u trudnoći, sigurni smo da ćete ga oboje pamtiti cijeli život.

Možete si priuštiti pravo putovanje, luksuzan odmor ili samo izlet. Neka izbor za vaše putovanje u trudnoći bude ugodan, a putovanje uzbudljivo.

Vir fotografija: Shutterstock