Plitvička jezera – raj na zemlji u svako doba godine

Kad pomislimo na Hrvatsku, prvo pomislimo na more. Predivno more. Zašto ne bismo jednom pomislili na nešto drugo? Isto predivno i nešto što će vas zasigurno očarati. Što kažete na Plitvička jezera sa svojim plavozelenim jezerima i slapovima?

Iskoristite to što ovaj nevjerojatni park prirode izgleda predivno u svako godišnje doba.
Prošećite drvenim mostovima ili se vozite turističkim brodom ili vlakom.

Plitvička jezera – što vas očekuje?

Ako ste ljubitelj prirode, znate da Nacionalni park Plitvička jezera nije samo najveći hrvatski nacionalni park, već i prvi. Ovo jedinstveno područje proglašeno je nacionalnim parkom 1949. godine i nije trebalo dugo da ostatak svijeta prepozna njegovu ljepotu. Ako niste ljubitelj prirode, jamčimo vam da ćete posjetom ovog predivnog parka to postati.

Zamislite svoj odmor, šetnja i uživanje u ljepoti 16 jezera. Jezera su jedinstvenih boja – azurne, zelene ili plave, ali imaju i impresivne slapove, a najviši je visok 78 metara. Područje parka vrlo je šumovito, dominiraju hrast i bukva. Već želite posjetiti ovaj predivni nacionalni park? Još ne? Čitajte dalje …

Zimi se pretvaraju u ledeno kraljevstvo

Kažu da je Plitvice najbolje posjetiti kasno u proljeće jer je tamo u to vrijeme najljepše. Ali jesen i zima prelijepoj prirodi daju posebnu draž. Nacionalni park Plitvička jezera jeseni je obojen predivnim bojama, dok zimom priroda nosi ledeni oklop koji nas podsjeća na prizore
iz animiranog filma Snježnog kraljevstva. Osjećat ćete se kao u bajci.

Mjesto inspiracije

Poznajete li djelo Lopoči francuskog umjetnika Moneta? To je serija od približno 250 slika koje prikazuju njegov vrt. Mnoge od njih naslikane su dok je umjetnik bolovao od sive mrene.
Što je značilo da je sve ove predivne stvari naslikao dok je bio već skoro slijep. Impresionisti su bili oduševljeni prirodom. Skoro je nemoguće da vas priroda u Plitvicama ne bi impresionirala. U slikama u nastavku pogledajte postoje li sličnosti između ove dvije prelijepe slike. Jedna je okolina koja je inspirirala Moneta, a druga je prikaz Plitvičkih jezera.

Oduševili smo vas? Vjerujemo da ćete se nakon prvog posjeta Plitvičkim jezerima rado vraćati na ovo bajkovito mjesto.


Foto: Shutterstock

PROČITAJTE VIŠE: Najuža ulica u Hrvatskoj … znate li gdje je?