Proljetni citybreak

Znate li gdje ćete provesti sljedeće proljeće? Ako ste i vi među onima koji vole toplije vrijeme i putovanja, onda sigurno već zimi tražite povoljne avionske karte kako biste što prije mogli otputovati u bilo koju europsku prijestolnicu na nezaboravan citybreak. Sastavili smo popis europskih gradova koji zahtijevaju različite dužine odmora i debljinu novčanika, ali zasigurno će vam se barem jedno od sljedećih odredišta toliko svidjeti da ćete ga jednostavno morati i sami istražiti. Također dodajemo nadahnjujuće fotografije i razloge zbog kojih biste trebali krenuti baš tamo na vaš sljedeći citybreak.

Barcelona, Španjolska

Katalonska prijestolnica je ujedno egzotična, ali i dovoljno domaća da se osjećate kao kod kuće. Citybreak u gradu koji nikad ne spava i može se pohvaliti izvrsnim atrakcijama zasigurno je odlična ideja. Posebni arhitektonski dizajn grada još je zanimljiviji iz ptičje perspektive, ali i pješke ćete moći uživati u arhitektonskim znamenitostima ekscentričnog Gaudija.

citybreak

Beograd, Srbija

Razlog za citybreak u Beogradu je zasigurno pomalo nostalgičan, ali naravno tome dodamo i veliku gurmansku raznolikost, te svkako njegovu blizinu. U Beograd možete otputovati sami ili preko organiziranih izleta, na koje ćete zajedno s autobusnim prijevozom i noćenjem potrošiti dosta malo novaca!

citybreak

Rim, Italija

Ovaj vječni grad je jednostavno prekrasan u proljeće. Sunce je već dovoljno jako da si možete bez oklijevanja priušti sladoled, a ulice još su dovoljno prazne za istraživanje, jer glavna sezona započinje tek u svibnju. Ukratko, Rim je idealno odredište za proljetni citybreak i za uživanje baš kao što kažu Talijani – dolce far niente. Neka vas oduševi povijest Rima!

citybreak

Skoplje, Makedonija

U posljednjih nekoliko godina Skoplje se poprilično razvilo i s time je porastao broj razloga da ga posjetite. Povoljan smještaj možete pronaći u glavnom gradu Makedonije, a isto tako i izvrsnu hranu po jednako niskim cijenama. Međutim, kvaliteta odmora neće biti ništa manja. Iskoristite priliku i posjetite ovaj prelijepi balkanski biser.

citybreak

Budimpešta, Mađarska

Blizina susjedne zemlje zasigurno je jedan od glavnih razloga zašto isplanirati kratak citybreak do Budimpešte. Boemski grad nudi bezbroj mogućnosti za zabavu, kao i istraživanje brojnih atrakcija. 

citybreak

Vir fotografija: Shutterstock