Sauna na stijeni usred ledenjačkog jezera gdje ste potpuno sami

Ponekad malo samoće paše. Možete li zamisliti da se opuštate u sauni koja se nalazi na idiličnoj lokaciji? Na primjer, u bujnoj prirodi Kanade?

Whitecap Alpine naziv je hedonističkog kutka koji se krije na kanadskim brdima Chilcotin, sjeverno od Whistlera. Prema Larsu Andrewsu, vlasniku njihove nove atrakcije – idilične vikendice, logistika izgradnje saune na 1800 metara nadmorske visine i usred jezera nije bila baš lagani zalogaj. No, s malo domišljatosti, sauna na stijeni usred ledenjačkog jezera postala je stvarnost i popularno mjesto za planinare koji se upute u ovaj dio svijeta.

Sauna s pogledom i hlađenje u jezeru nakon tretmana

Ljeti ovaj dio Kanade privlači planinare, a zimi skijaše i druge ljubitelje zimskih sportova, koji si mogu priuštiti lječilište točno na platformi usred ribnjaka, a nakon tretmana u sauni rashladiti se skokom u hladno ledeno jezero. Kuća je odjevena u cedrovo drvo koje raste u obližnjim šumama, kako će s vremenom steći patinu, još će se više stopiti s okruženjem. Dizajneri su željeli sagraditi zgradu koja će biti što skladnija s okolišem i prirodom. Sauna na stijeni stoji na četiri osnovna klina, a veliki prozori s nje otvaraju veličanstvene poglede na prirodu.

Foto: Ilanna Barkusky, Instagram

PROČITAJTE VIŠE: Jordan: savjeti prije prvog putovanja