Što to otoci imaju, a drugdje nećete vidjeti?

Otoci, posebno sakriveni i ljudima nepoznati kutci, obično su neobrađeni dijamanti. Kao takve najradije ih otkrivaju turisti. U nastavku pročitajte što će vas oduševiti na odmoru na otoku.

Volite li mir i umireni odmor? Volite li biti daleko od gradske buke? Onda je odabir pravog otoka zasigurno pogodak u centar. Manji vam otoci nude upravo to. Brojni turisti, koji posjete takve otoke, kažu da su to bajkovita mjesta. Slabih 6 km2 površine zauzima otok Veliki Brijun kojeg mnogi također postavljaju u bajkovitu priču. Kažu da je malen na prvi pogled, a beskrajno lijep. 

Raj za gurmane

Naravno, ljubitelji hrane uživaju svuda gdje se dobro jede. Lokalna hrana, sastojci i  domaći proizvodi doprinose zaista odličnom prehrambenom odabiru. Šolta i njezini stanovnici će vam ponuditi odlično domaće maslinovo ulje, grožđe, vino i med. Dok budete samo kušali, već ćete uživati. Zamislite kombinaciju jela s ostalim lokalnim proizvodima … 

Prekrasne plaže

Uvjereni smo da ste već čuli za plažu Sakarun. Ako biste je vidjeli na slici, ne biste ni pomislili da je možete naći tako blizu nama. Mogli biste reći da je vlast nekih tropskih otoka. Ali ne, plaža Sakarun i Dugi otok vas čekaju u neposrednoj blizini. Neka vas oduševi tirkizno more i bijeli pijesak koji prekriva plitko morsko dno.   

Želite li vidjeti slavne glumce i sportaše?

Iako možda ne možete zamisliti, za vrijeme večere možete za susjednim stolom primijetiti Evu Longoriu. Što ako na plaži uz vas leži Sylvester Stalone? Ako želite vidjeti neku od slavnih osoba, više takvih mogućnosti pruža vam se na nekim od naših otoka. Oni jako vole odahnuti i na prekrasnom moru uživaju na skupim jahtama. Možete ih susresti i u večernjoj šetnji. Dakle, otoci neka budu na vašem popisu za odmor. 


Izvor fotografija: Shutterstock