TOP 5 ideja za ljetni gradski odmor!

I ove je godine Hrvatska jedna od omiljenih destinacija za sve zaljubljenike u more. Prekrasne plaže, dobra ponuda, ali vas zanima malo drugačiji ljetni odmor? Obilazak novog grada, istraživanje drugačije kulture ili jednostavno promjena okoline? To je ono što tražite? Ako želite izbjeći gužvu na plaži i turiste na moru, imamo prijedlog za vas. Gradski odmor je idealna prilika za upoznavanje novih gradova po odličnim cijenama.

Istražite Amsterdam ljeti

Amsterdam je i ljeti jedna od omiljenih destinacija u Europi. Tada ne dolazi do izraza samo ona prava amsterdamska opuštenost, nego i mnogo zabavnog sadržaja koje privlače turiste. Puni restorani, cvijeće na svakom koraku, festivali i povoljne avio karte su razlog zašto posjetiti ovo mjesto na vodi. Ljeto je upravo tako odlična prilika za vožnu po amsterdamskim kanalima. Preporučujemo vožnju s brodićem i to rano ujutro zato da izbjegnete vrućinu i brojne turiste. Upoznajte Amsterdam iz ove perspektive!

Lisabon – grad pun života

Ako vas zanima metropola uz more do koje možete rezervirati povoljan let – Lisabon je pravi izbor za vas! Od jazz festivala kroz cijeli lipanj do raznih izložbi – ovdje ćete zasigurno pronaći nešto za sebe! Osim različitih događaja, ovo srednjevjekovno mjesto, bogato kulturom i povješću, nudi sve što turist može poželjeti. Posjetite jednu od najstarijih četvrti u Lisabonu – Alfamu. Ne propustite dvorac Sao Jorge i lisabonsku katedralu i doživite pravu povijest i kulturu Lisabona! Isto tako, ne zaboravite zaplesati u četvrtima Baixa Chiado i Bario Alto, koje su pune života i klasične portugalske glazbe – fado.

Jeste li čuli za Burano?

Venecija – grad ljubavi i karnevala je mjesto kojeg smo svi posjetili barem jednom. Možda niste niti znali, ali se neposredno u blizini Venecije nalazi otok Burano. Po cijelom svijetu je poznat kao najšarenije mjesto na svijetu. Doslovno šareno. Do ovog prekrasnog mjesta možete doći taksi-čamcem koji vozi iz Venecije. Osim šarenih kućica, Burano je poznat i po čipki i proizvodima iz čipke. Svakako ga morate posjetiti, ako ste u blizini Venecije i ako želite nezaboravan gradsko-morski odmor!

Biciklom kroz Pariz

Iako je Amsterdam poznat kao grad bicikla, ovog puta vam preporučujemo da biciklom otkrijete Pariz! Preporučujemo da rezervirate biciklistički obilazak samo središta i upoznate Pariz na drugačiji način. Provozajte se uz Sienu, posjetite najljepše parke u Parizu, ne propustite The Place des Vosges. Zaustavite se kod muzeja Louvre i svoj obilazak zaključite kod crkve Notre Dame. Pariz ćete zasigurno vidjeti kroz druge oči i uvjereni smo da ćete doživjeti zabavan i drugačiji dan!

Zaplovite kroz Prag

Zadnji, ali jednako zanimljiv grad kojeg ove godine morate posjetiti je Prag. Doživite odmor u Pragu i unajmite pedaline te zaplovite Vltavom. Pedaline možete unajmiti na otočiću Slovansky (poznatom i kao Žofin). Cijena najma je 200 CZK, što iznosi približno 7 eura. Uz rijeku i šetnicu Naplavka možete doživjeti različite koncerte, ljetna kina, tržnice i festivale. Ovaj dio grada je omiljen među stanovnicima Praga. Ovdje možete uživati u piću dok vas hladi povjetarac kojeg donosi rijeka.

Foto: Shutterstock