Zagreb: Filmsko ljeto na otvorenom

Zagreb je od Ljubljane udaljen samo sat i pol vožnje. Grad uz rijeku Savu, koji leži u dolini Medvednice, postao je pravo turističko ljetno odredište.


Donedavno je vladalo mišljenje da Zagreb ljeti nema što za ponuditi, ali to se mijenja iz godine u godinu. Sa sve bogatijom turističkom ponudom, Zagreb polako postaje jedan od velikih gradova koje vrijedi posjetiti i ljeti! Filmski festivali, ulični festivali u parkovima i šetnicama – zabave i sadržaja neće nedostajati. Provjerili smo što je Turistička zajednica grada Zagreba pripremila za svoje posjetitelje ove godine.

Zagreb: Ljeto na Savi

Događaj, poznat kao “Ljeto na Savi”, predstavit će razne programe na tri lokacije uz rijeku Savu. Na obali uz glavne mostove Turistička zajednica grada Zagreba pripremila je programe za ljubitelje filma, glazbe i sporta. Ukratko, za svakoga ponešto. Kod Mosta slobode koji je zahvaljujući grafitima s imenom poznatog rokera Hendrixa postao simbolom grada Zagreba, izvodit će se bogat glazbeni program te razni koncerti i nastupi. Lokacija na Mostu slobode idealno je mjesto za sve koji uživaju u filmskim klasicima.


Za one koji se žele okušati u adrenalinskoj avanturi, paraglajding je dostupan svake subote i srijede od 17 do 20 sati. I najvažnije: sve aktivnosti za posjetitelje su potpuno besplatne!

Pop Up Summer Garden

Za osvježenje u centru Zagreba preporučujemo posjet ljetnom vrtu skrivenom u središtu centra grada! Govorimo o šumi Tuškanac, poznatoj kao “pluća grada Zagreba”. Tuškanac je naziv i cijele četvrti koja se proteže od Medvednice do srca grada i sa svojom šumom nudi utočište u vrućim ljetnim danima. Ova oaza zelenila u srcu grada skriva ljetni skočni vrt sa zabavnim instalacijama, dobrom hranom i glazbom. Ali to nije sve!


I ovdje možete pogledati najočekivanije filmove ovog ljeta – Kralj lavova i Bilo jednom … u Hollywoodu, najnoviji film Quentina Tarantina. Ljetna pozornica kina Tuškanac pripremila je karte za samo 20 kuna! Pop up Summer Garden definitivno je događaj koji će svi ljubitelji filmova posjetiti ovog ljeta.

Food Film Festival Zagreb

I ove godine u parku Zrinjevac možete uloviti najbolje filmove i kuhinju! U parku, koji je središte zbivanja i zimi i ljeti, početkom rujna će domaćin biti Food Film Festivala Zagreb, gdje uz kulinarske filmove možete probati i najukusnija jela i slastice poznatih zagrebačkih restorana. Sigurni smo da će vas palačinke uz film uvjeriti da posjetite ovaj zabavni festival!

Foto: Megabon, Shutterstock

PROČITAJTE VIŠE: 5 pametnih aplikacija za uštedu novca na vašem putovanju