Tri mjesta koja morate posjetiti, ako ste krenuli na kupanje u Terme Čatež

Svi volimo svratiti na kupanje u Brežice nedaleko od hrvatsko-slovenske granice, točnije u Terme Čatež. Od Termalne rivijere do različitih tretmana i sauna – zabava je ovdje osigurana. Ali ako vas zanimaju i dodatna mjesta gdje možete okinuti dobru fotku ili pojesti nešto dobro, čitajte dalje.

Prirodne “terme”

Jeste li već čuli za prirodne toplice Klevevž? U blizini Šmarjeških toplica, u srcu vinograda možete prnaći potok Radulja, lijevi pritok rijeke Krke. Na jednom dijelu toga pritoka se nalazi hipotermalni izvor kojeg mještani okolnih gradova znaju pod imenom Klevevška toplica. Iako je malen, ovaj prirodni i kameni “bazen” je idealno mjesto za ljetni ili čak zimski bijeg u prirodu. Sa svojih 21 do 25 stupnjeva Celzija su primjerene za kupanje tijekom cijele godine, što ga čine dobrom idejom za jednodnevni izlet. Ove prirodne terme su svakako nešto što nećete vidjeti često. Svakako se ih isplati posjetiti!

Slovenska mini “Provansa”

Na putu prema Klevevžu se možete zaustaviti u Kostanjevici na Krki i doživjeti pravu malu provansalsku avanturu. Kostanjevica na Krki je mjesto poznato po kupalištu na Krki koje ljeti postaje srce događanja. Ali u ovom mjestu se nalazi i jedna zanimljivost koju bi svatko od nas htio pogledati. Iznad samog mjesta se nalazi posjed obitelji Jakrović koja je puna nasada lavande. Polje lavande je balzam za oči i stoga izgleda prekrasno na fotografijama. Ovo mjesto je posebno čarobno ako ga uhvatite uz zalazak sunca, dok se pogled nastavlja na dolinu pred vama. Svima koji žele posjetiti francusku Provansu, a nisu još stigli, preporučamo da posjete ovu manju verziji koja se nalazi u susjedstvu. Ostati ćete bez riječi, a možete i kupiti stručak lavande od obitelji koja ju uzgaja.

Brežice

Stanovnicima sjevernog dijela Hrvatske, ovo je već poznato mjesto. Nalazi se neposredno uz Terme Čatež i svakako ga je vrijedno posjetiti. Naravno, govorimo o Brežicama. “Grad kružnih tokova” kako mu mještani kažu, poznat je po vodenom stupu, dvorcu i godišnjem festivalu “Brežice moje mesto”. Za šlag na torti vam preporučamo posjet restoranima Debeluh s izvrsnom hranom i Splavar s odličnim domaćim sladoledima i kornetima, koji se nalaze u samom srcu mjesta. Za jednodnevni ili čak dvodnevni izlet svakako svratite u poznate Terme Čatež!

Foto: Shutterstock