Više od 270 kilometara zadivljujućih plaža

Pag je hrvatski otok s najduljom obalom s čak 302 kilometra, na kojoj ćete sigurno naći plažu koja će odgovarati baš vama. Vodimo vas na prvu plažu, plažu Vlašići na jugu otoka. Duga pješčana plaža idealna je za obitelji s djecom. Djeca će se po cijeli dan zabaviti igranjem na pijesku i u plitkoj vodi. Za brži dostup do dubokog mora, možete unajmiti pedalino ili čamac. Na plažu ne zaboravite ponijeti suncobran, jer prirodnog hlada skoro pa nema.

U omiljene plaže za obitelji ubraja se i plaža Planjka na JV obali zaljeva Stare Novalje, na kojoj vijori Plava zastava. Nagrađena višekratno različitim nagradama ponosi se nazivom jedne od najbolje uređenih i najljepših plaža na Jadranu. Ima bogatu ponudu brojnih aktivnosti, veliki parking i odličnu ugostiteljsku ponudu.

Plaža Straško također se ponosi Plavom zastavom, a njezina je prednost prirodan hlad borove šume. Nalazi se u istoimenom kampu Straško koji ima najveći bazenski kompleks. Ovdje možete pronaći bogatu ponudu sportskih, zabavnih, aktivnih i ugostiteljskih sadržaja.

U blizini Vlašića nalazi se šljunčana plaža Smokvica, koja će očarati sve željne mira, čistog mora, tišine i ljubaznih domaćina.

Zasigurno će vas zadiviti i plaža Čista, koja već svojim imenom svjedoči o čistoći mora. Od grada Novalja udaljena je 5 km i svojom zelenkastom bojom mora privlači kupače. Na plaži možete unajmiti suncobrane i ležaljke. Nakon kupanja posjetite obližnje mjesto Kolan, poznato po pravom Paškom siru.

Nasuprot Kolanu nalazi se i plaža Sveti Duh, dostupna automobilom. Posebnost plaže je mješavina šljunka i mekanog pijeska te prekrasan pogled na Paški zaljev i Velebit.


Plaža od koje zastaje dah smjestila se u mjestu Metajna. Pješčana plaža Ručica savršeno se uklapa u stjenovite predjele s pogledom na grad Pag. Šljunčana plaža u zaljevu okružena strminama popularna je kako za parove i mlade tako i za obitelji.


Ako tražite plažu na kojoj ćete moći uživati sa svojim kućnim ljubimcem, potražite plažu Dubrovnik u Povljani. Samo je 15 minuta udaljena od paškog mosta. Pogodna je i za sve one koji vole sjenu, jer se uz nju nalazi borova šuma. Na nekoliko koraka od plaže naći ćete jezero Segal poznato po ljekovitom blatu, koje pomaže u liječenju reumatskih i raznih dermatoloških bolesti. Koži vraća vlažnost i prirodan pH, pruža opuštanje, potiče cirkulaciju krvi te uspješno uklanja nakupljene toksine u tijelu.

Jeste li željni zabave? Onda je tu plaža Zrće. Možda i najpoznatija plaža otoka. Prva je na popisu najljepših i najatraktivnijih novaljskih plaža. Ovdje je uvijek zabavno. A pogotovo u kasnijim satima kad plaža oživi u glazbenom ritmu brojnih kafića, gostionica i diskoteka. Svakako će to biti prvi izbor za sve mlade koji žele dobar provod.

Znate li već, koju ćete vi plažu odabrati za sebe?


Foto: Shutterstock

PROČITAJTE VIŠE: Jedinstvena oaza među planinskim obroncima