Vrhunski hotel u gradu koji piše povijest hrvatskog turizma

Već su Rimljani bili stručnjaci u uživanju i odmaranju i znali su pronaći mjesta stvorena za opuštanje. Idemo li njihovim stopama, nećemo se razočarati, jer će nas odvesti na mjesta gdje ćemo stvarno moći odmoriti dušu i tijelo.

Grad koji se ponosi dugom i bogatom poviješću turizma, od Rimljana pa sve do danas, obilježava i početak suvremenog visokog hrvatskog turizma i svojim ponudama očarava i današnje goste. Ponudu za koju vjerujemo da će i vas očarati i ponuditi vam odmor iz snova možete pronaći ovdje.

Jeste li već pogodili ime tog očaravajućeg grada? U 1844. godini obilježena je gradnja prvog hotela u Hrvatskoj, Vile Angioline, koja je svoje mjesto našla u Opatiji i potaknula razvoj turizma. Znate li koji se hotel proslavio najdužom tradicijom kongresnog turizma na hrvatskoj obali Jadrana, također smješten u Opatiji? Saznajte ovdje i provjerite njegovu neodoljivu ponudu.

Mirisi mediteranskog raslinja, zvuci valova i pogledi koji oduzimaju dah

Popnite se na najviši 8. kat hotela i dozvolite da vas oduševi, ne samo prekrasan pogled, koji vam na dlanu donosi cijeli Kvarnerski zaljev s otocima, već i odlična ponuda novouređenog Spa & Beauty centra Grand hotela Adriatic. Zaplivajte u hidromasažnom bazenu s toplom morskom vodom, priuštite si saunu po vašem izboru (infracrvenu ili finsku), odmorite tijelo u turskoj kupelji, a vaše oči neka odmaraju u tom smirujućem i prekrasnom pogledu koji vam se pruža s 8. kata.

Nabrojimo samo nekoliki poznatih imena od kraljeva, careva, vladara, kao što su car Franje Josip i njegova predivna žena carica Elizabeta, do brojnih pisaca i skladatelja na primjer Gustav Mahler, James Joyce, A.P. Čehov … mogli bismo napraviti dugi spisak, a na najljepše bi bilo na spisak svih tih gostiju upisati i svoje ime. No, nije nemoguće, od toga vas dijeli samo dobra odluka i jedan klik ovdje.

Želite li dan provesti na kvalitetnom morskom zraku i što aktivnije, uputite se na šetnicu Lungomare, 12 km dužine uz parkove s prekrasnim autohtonim raslinjem po opatijskoj rivijeri. Osjetit ćete miris mora pomiješan mirisom raslinja te duh proteklih vremena, više od 120 godina ispisane mondene turističke povijesti, isprepleten sadašnjošću tako zvanog hrvatskog Monte Carla, kako je često i nazvana Opatija. Još aktivniji je odabir popeti se na najviši vrh planine Učke, Vojak (1401 mnv), gdje je veliki dio područja zaštićen kao prirodni park. Svakako će, bez obzira na to što biste odabrali, nakon dugog dana prijati opuštanje u Spa & Beauty centru Grand hotela Adriatic.

Grand hotel Adriatic mogli bismo nazvati i grad u malom, sastavljaju ga dvije jedinice Adratic I**** i Adriatic II*** koje spaja recepcija i zajedničke hotelske ponude. Odaberete li ga za svoje odsjedanje, pobrinut će se i za kvalitetnu gastronomsku ponudu s izborom okusnih jela napravljenih od pomno odabranih i pripremljenih namirnica. Ne čekajte predugo, rezervirajte i osigurajte si svoj smještaj već danas!

Foto: Shutterstock, Megabon

PROČITAJTE VIŠE: Odmor u dvoje u Dalmaciji: Falkensteiner Hotel & Spa Iadera