5 pametnih aplikacija za uštedu novca na vašem putovanju


U vrijeme kada gotovo svaki putnik putuje s pametnim telefonom, mudro ga je koristiti za više nego samo fotografiranje. Naravno, govorimo o uštedi novaca.
Donosimo vam popis Lonely Planeta – 5 aplikacija za putovanja kako biste uštedjeli novac.

Putovanje

1. Tripcoin

Najbolji način da uštedite novac na putovanju je da znate kamo putujete. Tripcoin je aplikacija koja će vam na putovanju pomoći u praćenju troškova. Također radi izvan mreže, što je idealno ako niste navikli kupovati lokalne sim kartice. Između ostalog, aplikacija automatski pretvara troškove u vašu lokalnu valutu i dijeli vaše troškove po danu.

2. Skiplagged

To je aplikacija koja vam pomaže da povoljnije stignete do odredišta. Umjesto vas traži različite letove koji će vas povoljnije dovesti do vašeg odredišta. Pretpostavimo da želite letjeti iz Slovenije do Istanbula. Avionska karta vjerojatno bi koštala oko 250 eura, a let s postankom u Beogradu oko 100 eura.

Putovanje

3. Splitwise

Kada putujete s prijateljima, Splitwise vam može pomoći otkriti tko je koliko novaca potrošio i zapravo dijeli račun na sve koji putuju, tako da to ne morate raditi vi. Možete ga povezati sa svojim Paypal računom i na taj način svi mogu dobiti ispravan iznos. Ova je aplikacija posebno je korisna za veće grupe prijatelja koji putuju za duže vrijeme.

4. Hopper

Postoji više aplikacija koje analiziraju podatke o cijenama avionskih karata, ali samo su rijetke toliko točne kao što je Hopper. Aplikacija vas obavještava kada padne cijena leta za određenu zemlju i daje vam savjete o najpovoljnijoj cijeni. Hopper također nudi kalendar koji označuje dane kada bi cijene za određenu destinaciju trebale biti najpovoljnije.

5. HotelTonight

HotelTonight putnicima nudi last minute smještaj, često po nižim cijenama, što je često još povoljnije nego da rezerviraju unaprijed. Last minute rezervacije su često puno povoljnije jer hoteli žele popuniti preostale slobodne sobe. Postoji i funkcija “daily deal” koja vam prikazuje smještaj po smiješno niskim cijenama, ali ga je potrebno rezervirati najkasnije u roku od 15 minuta.

Vir fotografija: Shutterstock