Nećete vjerovati što je zajedničko Michaelu Bubleu i Hrvatskoj

Michael Buble posjetio je Sloveniju prije četiri godine. Nastupio je u dvorani Stožice i očarao je sve koji ga vole slušati (i gledati). Prije dva tjedna bio je u Zagrebu. U njegovoj romantičnoj glazbi mogli ste uživati ​​u Areni Zagreb.

Svi znate tko je Michael Buble, ali svejedno …

… govorimo o takozvanom. modernom “crooneru”. Michael Buble je kanadski pjevač najpoznatiji je po izvođenju preradama poznatih izvođača poput Franka Sinatre i Deana Martina. Definitivno je “showman” modernog doba. Pored šest uspješnih albuma koji su ga doveli na sam vrh svjetske ljestvice, poznat je po romantičnim, ali vrlo živahnim i zabavnim koncertima. Na njima, kako kaže, “širi radost i prenosi svoju sreću i ljubav svojoj publici”.

Michael Buble i Trogir

Što je vjerojatno pripomoglo da u Zagrebu doživimo koncert nekoga poput Michaela Bublea? Odgovor na to pitanje nam je dao sam Michael, koji je na koncertu istaknuo da njegov djed Mihovil dolazi iz malog mjesta u Dalmaciji, iz Trogira. Upravo tamo je prezime Buble poprilično često. Tijekom koncerta na trenutak je pokazao osjećaje i pozdravio je svoj dio obitelji iz Dalmacije. U jednom je trenutku čak i kleknuo i poljubio pozornicu što je publiku oduševilo.

Michael Buble i njegov put do uspjeha

Kao i većina uspješnih ljudi, Michael Buble morao je prijeći trnovit put do slave. Dok su drugi tinejdžeri slušali hip hop i techno glazbu, Michael Buble je sa svojim djedom (koji je podrijetlom iz Italije) slušao klasičnu pop i jazz glazbu iz 60-ih godina. Njegova najveća inspiracija bili su pjevači poput Steviea Wondera, Franka Sinatre i Elle Fitzgerald. Nedugo nakon toga i sam je odlučio postati pjevač. Sa 17 godina se prijavio i pobijedio na lokalnom pjevačkom natjecanju. Nešto kasnije, kad je imao oko 20 godina, potpisao je ugovor s poznatim producentom. Grammy-jev producent i direktor studija Warner Brothers David Foster pomogao je da mu karijera vrtoglavo krenula naprijed.

Michael Buble u Zagrebu

Na svojoj šestoj svjetskoj turneji pod nazivom “Večer s Michaelom Bubleom”, kanadski šarmer osvaja srca svojim posljednjim albumom Love. Album također sadrži adaptacije klasika poput La Vie En Rose i nešto modernije hitove poput Love You Anymore. Sve se to i više moglo čuti i u zagrebačkoj Areni.

Često šaljivi i sarkastični glazbenik vrlo je popularan, a svojom energijom zna zauzeti cijelu dvoranu. Ako još niste bili dio njegovog nastupa na europskoj turneji, svakako vam preporučujemo to nezaboravno iskustvo na nekoj od sljedećih turneja.

Foto: Shutterstock, privatni arhiv