5 pokazatelja da vam je odmor krajnje potreban

Čak i oni koji svako jutro idu na posao s osmijehom trebaju odmor. Pročitajte kojih 5 pokazatelja će vam reći jeste li među njima. Nadahnuti Lonely Planetom, za vas smo izabrali 5 pokazatelja koji vrište da vam hitno treba odmor. Bez obzira kad ste ga posljednji put imali.

#1 Pisanje e-mailova se čini kao pisanje doktorata

Ako se svi sitni zadaci, uključujući pisanje e-mailova, doimaju teškim kao znanost, vrijeme je za praznike. Uključite poruku o odsutnosti i odaberite odredište. Vrijeme je da napunite baterije i zaboravite na radne zadatke.

#2 Nasmijete se tek nakon odlaska s posla

Ako se osjećate kao da svako jutro uz svoju radnu torbu nosite i veću negativnih osjećaja, onda je svakako vrijeme za odmor. Odvojite trenutak i potražite najjeftinije letove do Finske. Ova sjeverna zemlja je naime proglašena za najsretniju na svijetu.

#3 Zadnji put ste spavali 8 sati još u osnovnoj školi

Između 2010. i 2019. broj zaposlenih koji nisu imali dovoljno sna povećan je s 30,9% na 35,6%. Većina za to krivi preopterećenost na poslu i beskrajne popisa obveza. Ako je to i vaš slučaj, krajnje je vrijeme da rezervirate luksuzno odmaralište i odmorite oči.

#4 Prvi ste po neiskorištenim danima godišnjeg odmora

Prema Američkom udruženju za putovanja, Amerikanci su u 2018. godini ostavili neiskorištenih čak 768 milijuna dana godišnjeg odmora. 236 dana u potpunosti je izgubljeno, što predstavlja plus od 65,5 milijardi dolara. Neka to ne bude i vaš slučaj, brzo rezervirajte svoj sljedeći odmor. Pauza će vam dobro doći i vratit ćete se na posao produktivniji nego prije.

#5 Poslovne e-mailove provjeravate i tijekom vikenda

Stalno imate osjećaj da ste nešto zaboravili. Poslovne pozive primate i nakon radnog vremena, a vikendima odgovarate na e-mailove. Nedavno istraživanje pokazalo je da od 2.000 zaposlenih, njih čak 70.4% provjerava svoj e-mail za vrijeme odmora. Skupite hrabrosti i odjavite se s poslovnog e-maila te ga ponovno otvorite tek nakon odmora. Posao će čekati, odmor više ne može.


Izvor fotografija: Shutterstock