Prekrasne lokacije: Nećete vjerovati da je sve to fotografirano kod nas!

Danas, u doba društvenih mreža, kada svatko dijeli svoje fotografije s putovanja, ideja za putovanja je napretek. Prošetali smo se kroz Sloveniju i njene idilične destinacije, koje preplavljuju Instagram. Ovoga puta donosimo lokacije koje se skrivaju kod nas! U Hrvatskoj se nalazi popriličan broj prekrasnih destinacija koje možete posjetiti jednim klikom ili se uvjeriti u njihovu ljepotu u živo.

Groblje Mirogoj u Zagrebu

Iako može zvučati čudno, groblja privlače brojne turiste diljem svijeta. Iako je vjerojatno da asociraju na žalost i smrt, to su mjesta gdje možete doživjeti potpunu tišinu i mir. Isto tako, to su mjesta gdje vas očekuje prekrasna arhitektura i raskošni vrtovi. Jedno od takvih groblja koje krasi Zagreb, je groblje Mirogoj. Impresivna gotska arhitektura, duge arkade i skulpture koje oduzimaju dah i koje je oblikovao poznati Hermann Bollé, samo su neki od razloga zašto posjetiti ovo prekrasno mjesto.

Dioklecijanova palača u Splitu

Ova palača je jedan od najbolje sačuvanih spomenika rimske arhitekture koja krasi Split. Izgrađena je za rimskog cara Dioklecijana. Prvo je nosila ulogu luksuzne vile, a nakon toga ljetne rezidencije za odmor te vojničkog kampa. Iako se je njezin izgled, tijekom vremena promjenio, tragovi povijesti su još uvijek vidljivi. Danas ju možete pogledati u središtu Splita i bez dodatnih troškova. A ukoliko vas zanimaju podzemni prostori, gdje se u palaču ulazilo s morske strane, za razgledavanje ćete morati kupiti ulaznicu.

Stari grad u Dubrovniku

Bilo da želite posjetiti Dubrovnik zbog njegovih povijesnih ljepota, prekrasnog mora ili Igre prijestolja, najjužnije mjesto u Hrvatskoj vas neće razočarati. Svaka lokacija u Dubrovniku je vrijedna fotografije za Instagram, ali jedna mjesto je daleko najomiljenije. Ako krenete prema sjeveru grada i s žičarom otputujete do vrha, tamo će vas dočekati jedan od najljepših pogleda u Dubrovniku. Povratna karta iznosi 170 kuna.
https://www.instagram.com/p/BqH9Nd_lq5a/?utm_source=ig_web_copy_link

Stepenice na Hvaru

Osim kristalno čistog mora, odlične hrane i možda poneke poznate osobe, ovdje će vas dočekati brojne lokacije za savršenu fotografiju! Ovdje se nalazi i jedno od mjesta koje možete naći često na Instagramu. Riječ je o ulicama Hvara i poznatim stepenicama, na kojima popiti dobru kavu i uživati u trenutku.
https://www.instagram.com/p/BH_7PQCgNfG/?utm_source=ig_web_copy_link

Moro plaža Stupe blizu Korčule

Jedna od prošlogodišnjih najfotografiranijih plaža je zasigurno Moro plaža Stupe. Nalazi se na malom otoku Stupe, nedaleko od Korčule. Ovdje se, zapravo, nalazi novootvoreni restoran na plaži, gdje možete uživati u ručku ili večeri. Ne zaboravite okinuti fotografiju s plavim okvirom ili ljuljačkom!

Atelier Charm u Rovinju

Pred ovom šarmantnom trgovinom, nedaleko od središta Rovinja ćete pronaći mjesto koje je sigurno najfotografiranije. Govorimo o ulici koja se nalazi između starih zgrada i vodi do samo g mora. Na kraju uličice vas očekuje romantično ukrašen stol i stolice.

Ulica kišobrana u Novigradu

Još jedno mjesto gdje možete uloviti dobru fotografiju za svoj Instagram profil nam nudi Istra. To, nekoć ribičko mjesto, postalo je idealna lokacija za turiste iz cijelog svijeta. Upravo sada dolazi pravo vrijeme za putovanje i posjet Rovinja, te objavu prekrasne fotografije sa ulice sa šarenim kišobranima!

Foto: Instagram, Unsplash