To nije istina! Ovo su incidenti koje su na zrakoplovima zakuhali putnici

Nesporazumi zbog različitih jezika, loša orijentacija, nerazumijevanje strane valute, sve je to dio turizma. Međutim, pogreške u zrakoplovu mogu imati daleko veće posljedice. Pogledajmo koje su grozne stvari turisti činili posljednjih godina prije nego što su uopće stigli na svoje konačno odredište.

76-godišnjakinja je u motor zrakoplova bacila kovanice za sreću

Sigurno ste nekada za sreću bacili koji novčić u fontanu! Ova priča je upozorenje da to nikada ne radite sa zrakoplovima. U listopadu 2017. Channel News Asia izvijestio je o incidentu s kovanicama, zbog čega je bio dogođen let za cijeli jedan dan! Zrakoplov Lucky Air-a je trebao letjeti iz Anqinga za Kunming u Kini, kada su putnici, dok su se ukrcavali, primijetili kako je jedna putnica bacila nekoliko novčića u motor aviona. O tome su upozoreni članovi posade i oni su zbog sigurnosnih razloga odgodili let na sljedeći dan. Gospođa je zadržana, ali nije poznato je li morala odgovarati za svoje nepromišljene postupke. Godine 2016. sličnu stvar skuhala je 80-godišnja gospođa, koja je oslobođena zbog starosti.

Vrući rezanci u lice stjuardese

Zrakoplov AirAsia se je tijekom leta iz Bangkoka u Kinu morao vratiti zbog incidenta s vrućom rezancima. Prema Reutersu, problem je započeo kada su dva putnika otkrila da su im mjesta u različitim redovima, što ih je prilično razljutilo. Putnici su putovali u velikoj grupi, a sjedala su bila poredana po abecednom redu prezimena. No, posada je pronašla način kako da ih smjesti zajedno. Tijekom posluživanja hrane zakompliciralo se s viškom vruće vode za instant rezance, tako da je gospođa bacila kipuću vodu u stjuardesu. Zrakoplov se stoga vratio u Bangkok, gdje je stjuardesa primljena na liječenje, a ženu koja ju je napala i tri druge osobe su odvedene u pratnji policije.

Turist zaspao na pomičnoj traci i prošao kroz rendgen

2012. godine, u rimskoj zračnoj luci Fiumicino, pijani 36-godišnjak neprimjetno se popeo kroz stol za prijavu i zaspao na pomičnoj traci za prtljagu. Primijetili su ga tek radnici koji su pregledavali rendgenski snimak, jer ih je začudio obris ljudskog tijela u njemu. Policija je gospodina odvela u bolnicu, jer su se zabrinuli da je dobio unutarnje ozljede uslijed rendgenskih snimaka, a usput su ga i novčano kaznili.

Otvorio vrata zrakoplova prilikom uzlijetanja i završio u zatvoru

Muškarac je u zrakoplovu China Southern Airlinesa otvorio vrata neposredno prije polijetanja i izazvao kaos. Zrakoplov je ostao na zemlji, a kada su ga upitali zašto je to učinio, rekao je da “vrata nisu bitna”. Policajci su ga otpratili iz međunarodne zračne luke Nanjing Lukou i narednih 10 dana proveo je u zatvoru.

Ozbiljno? Otvorio vrata zrakoplova da se nadiše svježeg zraka.

Ne biste vjerovali koliko često putnici otvaraju vrata zrakoplova. 30-godišnji putnik, koji je letio prvi put u životu, otvorio je vrata jer mu je bilo strašno vruće i zagušljivo. Da su vrata otvorena primijetila je stjuardesa kad je osjetila vjetar na svom licu te je odmah upozorila pilota koji se upravo spremao za polijetanje. Let za Shenyang je zbog toga kasnio više od sat vremena, a gospodina je policija uhitila, otpratila iz aviona i novčano kaznila.

Zakasnila na let pa prebila radnika zračne luke

Na međunarodnoj zračnoj luci Wuhan Tianhe, putnica je 15 minuta zakasnila na posljednji poziv za ukrcaj na let za Pariz pa fizički napala radnika zračne luke koji joj nije dopustio da prođe. Ona ga je tada tri puta udarila, što se vidjelo i na snimci koju je kasnije emitirala China Global Television Network. 36-godišnjakinja je navodno letjela na “važnu konferenciju”, ali umjesto na konferenciji, završila je u desetodnevni pritvor.


Izvor fotografija: Shutterstuck