Dalmacija: Biste li se usudili hodati staklenim podom na rubu ponora?

Dalmacija nas uvijek podsjeća na jednu od najdiličnijih plaža, izvrsnu kuhinju, nasmijane domaće stanovnike i ležeran hedonistički odmor. Sada se tamo mogu pohvaliti i nečim što vam može ubrzati otkucaje srca.
Dalmacija ima novu atrakciju koja će impresionirati posebno ljubitelje adrenalina, nadmorske visine i sjajnih pogleda. U prirodnom parku planine Biokovo iznad hrvatskog turističkog grada Makarske upravo je otvoren vidikovac pod imenom Skywalk Biokovo. Napravljen je u obliku potkove i ima stakleni pod pa se čini gotovo kao da hodate zrakom. Udaljen je oko 30 kilometara od Makarske asfaltnom cestom koja se nastavlja do najvišeg vrha Biokova sv. Jura, 1762 metra nadmorske visine.

Skywalk Biokovo: Šetalište u oblacima od kojeg zastaje dah

Skywalk Biokovo nalazi se u jugozapadnom dijelu Parka prirode Biokovo na lokaciji Ravna Vlaška, neposredno uz informativni centar parka. Prva “nebeska šetnica” u Hrvatskoj uzdiže se uz rub ponora na nadmorskoj visini od 1228 metara. Platforma pruža pogled na more i zidine Biokova s ptičje perspektive.

Postavljen je i geološki toranj, koji predstavlja trodimenzionalni presjek kamenih zidova koji sastavljaju planinu Biokovo. Također se planira uspostaviti edukativni centar koji će posjetitelje upoznati s geologijom, zemljopisnim obilježjima, florom i faunom te mitologijom ovog dijela dalmatinskog zaleđa.

Vidikovac Skywalk Biokovo je samo početak projekata

Izgradnja vidikovca započela je prošle jeseni, a izgradnja je iznosila dobrih milijun eura. Šetnica u oblacima dio je projekta Novi Adrion – Promicanje održivog korištenja prirodne baštine Parka prirode Biokovo, koji je namijenjen uređenju cjelokupne turističke infrastrukture na lokaciji Ravna Vlaška. Najavili su i izgradnju žičare Makarska-Biokovo.

Uz to, kažu da će za šetače i bicikliste urediti staru 32-kilometarsku Biokovsku cestu iz 19. stoljeća uz koju će urediti odmorišta i izletišta sa stolovima i parkovima za djecu. Staza će biti opremljena i panoramskim teleskopima. Također planiraju kupiti dva posebna autobusa te nekoliko običnih i električnih bicikala s GPS uređajima za praćenje, koji će biti dostupni posjetiteljima. Očekuje se da će cijeli projekt biti završen sljedeće godine.

Ne propustite: OVDJE vas očekuju izvrsne ponude smještaja u Dalmaciji.

Pogledajte video šetnje u oblacima na donjoj poveznici:
https://www.facebook.com/watch/?v=188956722531732

Foto: Park prirode Biokovo, Skywalk Biokovo