Bratislava: TOP 3 mjesta koja će oduševiti gurmana u vama

Kao što i sama turistička zajednica kaže… Bratislava je mjesto gdje možete pronaći pravi život. Doživite odmor u Bratislavi i prepustite se povijesti, opustite se na različitim događajima ili se pripremite na istraživanje odlične hrane.

Osim hrane i uživanja, i oni željni adrenalina doći će na svoje. Posjetite jezero Zlaté Piesky i okušajte se u wakeboardanju. Ljeti možete posjetiti Magio plažu, pješčanu plažu na Dunavu u samom središtu Bratislave. Mogućnosti za zabavu u Bratislavi su neograničene. Ali ovaj put vam predstavljamo kulinarsku stranu ovoga jedinstvenog mjesta. Za vas smo provjerili koja su to mjesta s najboljom hranom, koja će zadovoljiti nepca čak i najzahtjevnijeg turista.

Bratislava – raj za gurmane

Bratislava (klik) nije poznata samo po teškoj hrani i ugljikohidratima kao što su palačinke, pivski pereci ili juhe u kruhu. U zadnje vrijeme, kao i u ostalim europskim metropolama, instagramska i trendovska mjesta postaju sve popularnija. Upravo zbog toga se otvaraju novi i moderni prostori kao što je Fach Bratislava – jedinstveni koncept restorana koji je sastavljen od 4 dijela (juice bar, bistro, kafić i restoran) sve pod jednim krovom. Ako ste raspoloženi za piće, brunch ili desert, posjetite Fach i isprobajte sezonske slastice.

Najbolji burger u Bratislavi

Svima onima koji na putovanju moraju obavezno isprobati najbolji burger, predlažemo Roxor BURGER & BEER restoran. Ovaj popularni restoran nije samo poznat među turistima, nego je i hit među domaćinima. Burgeri su maleni, ali su prava kombinacija okusa. Posebice ako volite eksperimentirati sa svojom hrano,. Premium pljeskavica, chipotle majoneza, cheddar sir… sve to i više možete dodati u svoj burger. Ako smo vas uvjerili u posjet Roxora onda će vam dobro doći i sljedeći savjet. Rezervirajte mjesto prijevremeno ili ga posjetite rano popodne, jer ovdje burgeri nestaju u rekordnom vremenu!

”Fine dining” iskustvo

Za ”fine dining” iskustvo, mnogi preporučaju Albrecht. To je restoran koji poslužuje viskokvalitetnu hranu s naglaskom na izgledu i sastojcima na tanjuru. Osim izvrsnih jela, nude i vrhunska vina koja se odlično slažu s jelima. Ponos ovog restorana je divjač i morska hrana. No, pripazite, ovdje će vas večera koštati malo više nego obično.

Foto: Shutterstock