Bled: 5 stvari u kojima možete uživati sa svojim četveronožnim prijateljem

Bajkoviti Bled – jednoga od najljepših slovenskih bisera i top 10 svjetskih Instagram destinacija ste sigurno već više puta posjetili. Romantični bijeg, uživanje s prijateljima u kupanju u jezeru te brojnim atrakcijama oko njega. No, predlažemo da Bled istražite i u malo drugačijem društvu. Provjerite kakve aktivnosti nudi Bled za vas i vašeg psića. Neka još jedno zabavno iskustvo počne!

Bled

Šetnja oko jezera

Bled nudi izuzetno laganu i približno 6 kilometara dugu pješačku stazu koja vodi sve oko obale jezera. Šetnja će trajati oko sat i pol. Međutim, ako se vi i vaš psić odlučite uhvatiti kakav trenutak u objektiv kamere, vrijeme hodanja može se nekoliko produžiti. U međuvremenu se možete i osvježiti, a vaš četveronožni prijatelj može uživati u zasluženom odmoru. U neposrednoj blizini obale jezera nalazi se nekoliko kafića i restorana koji nude kulinarske dobrote. Svakako se počastite bledskom kremšnitom ili nekim drugim desertom.

Brodićem na otok Bled

U društvu svog četveronožnog prijatelja možete Bled vidjeti i doživjeti iz drugačije perspektive. Dan na Bledu možete iskoristiti za izlet tradicionalnom pletnom (širok drveni brod s ravnim dnom) do bledskoga otoka gdje će vas dočekati veličanstvena gotička crkva. Uživajte u otkrivanju ljepota alpskoga jezera, zaustavite se na bledskom otoku i svoje najskrivenije želje izgovorite kada zazvoni zvono. Nikad se ne zna – možda se vam neka od njih zaista ispuni. Izlet brodićem je vremenski ograničen, ali ako želite dulje istraživanje, možete unajmiti brod i do otoka te natrag veslati sami. Psić vam također može pomoći.

Bled

Netaknuta priroda sutjeske Vintgar

Bledski Vintgar svojim strmim dubinama, okomitim zidinama, rijekom, vegetacijom i najvećim riječnim slapom zasigurno nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Vjerujemo da će i vas impresionirati. Sa četveronožnim prijateljem možete krenuti pješačkom stazom koja preko sutjeske vodi po drvenim mostovima. Na kraju će vas dočekati 13 metara visok vodopad Šum. Zbog svojih prirodnih ljepota Bled i Vintgar svrstani su među najvažnije turističke atrakcije Slovenije.

Uspon na Ojstricu ili Osojnicu

Što kažete na malo uzbudljiviji izlet? Ojstrica i Osojnica sigurno su dva najpopularnija mjesta fotografa na Bledu. Ovdje ćete pronaći veličanstven pogled na Bledsko jezero i okolicu. 20-minutni uspon vodi vas na Ojstricu, do Osojnice vodi približno 45 minuta duga šumska staza, a možete se odlučiti i za posjet Velikoj Osojnici do koje će vam trebati dodatnih 20 minuta. Na vrhu će vas sigurno impresionirati panoramski pogled na Bled. Možete iskoristiti priliku i za odmor na nekoj od klupica.

Idilična slika Triglavskog nacionalnog parka

Ili drugim riječima: komadić neba smješten nedaleko od Bleda. Sa četveronožnim prijateljem možete trčkarati po netaknutoj prirodi te vidjeti brojne zaštićene biljne vrste i životinje. Zaustavite se na trenutak. Prepustite se pogledu veličanstvenih boja, jedinstvenih biljaka, raznolikih reljefa. Dozvolite psiću da se igra u netaknutoj prirodi.

Ovo je samo 5 stvari u kojima možete uživati sljedeći put kada posjetite Bled. Naravno, možete si priuštiti višednevni odmor i krenuti na otkrivanje svih ostalih kutaka.

Vir fotografija: Shutterstock