Sardinija: Ograničen broj posjeta i ulaznica na jednoj od najljepših plaža na otoku

Sardinija je popularno odmaralište koje nudi prekrasne plaže, izvrsnu talijansku kuhinju i povoljnu klimu. No, na ovom se poznatom otoku odražava i negativna strana masovnog turizma.

Sardinija upravo tako započinje borbu protiv masovnog turizma. Ovog ljeta općina Stintino ograničit će broj ljudi na čuvenoj plaži La Pelosa, kako bi smanjila preveliki broj turista koji svakodnevno okupiraju plažu. Osim toga, također će početi naplaćivati posjećivanje plaže.

Sardinija

La Pelosa zasada prima samo 1.500 osoba
Na plažu La Pelosa svakodnevno će dolaziti do 1500 osoba koje će morati platiti ulaznicu u iznosu od 3,5 eura. Za djecu mlađu od 12 godina neće biti ulaznice.
Plaža La Pelosa na sjeveru Sardinije, smatra se jednom od najljepših na otoku. Do sada je do ljeta svaki dan primila čak do 5.000 osoba, dakle puno više nego što vlasti kažu da se još smatra prihvatljivim.

Prihod od ulaznica koristit će se za očuvanje ove prekrasne pješčane plaže, na ovom očaravajućem mediteranskom biseru.

Tri tisuće eura kazne za uzimanje suvenira s plaže

Sardinija, međutim, nastoji očuvati svoje plaže iz snova raznim mjerama. Primjerice, do 3000 eura novčane kazne prijeti svima onima koji odnose kamenčiće ili boce s pijeskom kao suvenir s plaže. 

Vir fotografija: Shutterstock