Istražite Park prirode Učka

Jesu li vam poznata turistička odredišta već ‘previše poznata’ i jeste li spremni na nešto drugačije? Možda je park prirode Učka ono što tražite!

Gdje se nalazi?

Park prirode Učka smješten je uz obalu sjevernog Jadrana i povezuje Istru i kopno Hrvatske. Park se sastoji od planine Učke i dijela područja Ćićarije. Položaj parka i blizina mora rezultirali su lijepom i bujnom vegetacijom, a mnoge su biljne i životinjske vrste ovdje pronašle dom.

Što možemo raditi u NP Učka?

Planinarenje: postoji nekoliko označenih staza s najvišim vrhom parka Vojak koji ima 1401 metar nadmorske visine. Bez obzira na to koji put ćete odabrati, definitivno vas očekuju brojne prekrasne prirodne ljepote i nezaboravne uspomene.

Slobodno penjanje: za sve ljubitelje adrenalina tu je kanjon Vele Drage koji se ponosi s čak 62 staze za penjanje. Park prirode Učka jedno od najatraktivnijih mjesta za penjanje u Hrvatskoj.

Vožnja biciklom: Park prirode Učka također je odličan izbor za ljubitelje biciklizma. Sigurno će vam se svidjeti jedna od kraćih uređenih biciklističkih staza koja nije previše zahtjevna. Ukupno postoji 8 staza, od kojih je najduža duga 52 km.

Istraživanje prirode i kulturne baštine: Na 160 km2 naći ćete bogate livade, zaštićenu biljku Učkarski zvončić, tu su bukove šume, plantaže kestena, rijetke ptice (bjeloglavi sup, suri orao), … Sve to će biti popraćeno pogledom koji oduzima dah, slika Kvarnerskih otoka pa sve do Alpa i Venecije!

Dobar smještaj u blizini?

Budući da se Park prirode Učka dijelom nalazi uz more, smještaj možete pronaći uz obalu. Predlažemo prekrasan grad Lovran koji ćete zapamtiti kao prekrasan dodatak Parku prirode Učka. Stara gradska jezgra, uske ulice, romantična marina, a uz obalu luksuzni hoteli koji vas pozivaju da se opustite nakon aktivnog dana. Organizirajte si nezaboravan izlet – kombinirajte aktivnosti na otvorenom s opuštanjem u Lovranu i doživite nezaboravne trenutke sa svojom obitelji!


Foto: Shutterstock

PROČITAJTE VIŠE: Znate li gdje se nalazi prašuma u Hrvatskoj?