Znate li gdje se nalazi prašuma u Hrvatskoj?

Svjetski poznati Nacionalni Park Plitvice poznat je po svojoj očaravajućoj ljepoti u svakakvom vremenu i bilo koje godišnje doba. No, manje je poznata činjenica, da se u njemu krije i jedna rijetkih očuvanih prašuma diljem svijeta – Čorkova šuma. Svoje je ime dobila po ostacima nekadašnjeg istoimenog sela na njezinom rubu.

Upoznajte skrivene iskonske dijelove nacionalnog parka, netaknutu prirodu prašume Dinarida u Čorkovoj uvali. Nazvana je prema nekadašnjem selu Čorkovo čijeg ostaci se nalaze na njezinom rubu. Udahnite svijež dah,  posjetite Plitvice, prošećite kroz prašumu i uživajte u čarobnom zagrljaju prirode koja se razvija bez značajnijeg utjecaja čovjeka, potpuno prirodno. U prašumi prevladavaju bukva i jela, neka stabala su starija od 500 godina s promjerom od 150 cm i rasprostire se na 84 ha, na nadmorskoj visini od 860 do 1028 m. U njoj se nalazi Poučno – rekreativna staza Čorkova uvala, dužine 21 km, za predviđenih 7 sati šetnje. Za turu po skrivenim dijelovima NP Plitvička jezera treba vam ulaznica jer je dio nacionalnog parka.

Fenomen Plitvice – više od smještaja

Odlučite li se za posjet i upoznavanje Plitvica u potpunosti s danom provedenim u prašumskom svijetu, trebat će vam i mjesto gdje ćete se moći odmoriti i priuštiti tijelu pravo opuštanje. Predlažemo, da provjerite ponudu turističkog naselja Fenomen Plitvice, samo je 5 km udaljen od ulaza u nacionalni park. Zaista ga možemo nazvati fenomenom jer je skladan s prirodom, impresivan sa svim detaljima i ljepotom stapanja prirode i izgrađenog naselja te pruža pravi bijeg od svakodnevice u magični zagrljaj prirode. U njemu se nalaze tri potpuno obnovljene stoljetne kuće i osam nanovo izgrađenih od prirodnih materijala, prateći tradiciju i uklapanje u okoliš s luksuzom koji će doprinijeti k onom istinskom odmoru.

Fenomen Plitvice – wellness odmor?

Turističko naselje Fenomen Plitvice nudi puno više od samog smještaja. Nakon dana provedenog u prirodi, šetajući ili možda odaberete koju drugu aktivnost kao što je trekking, biciklizam, nordijsko hodanje, stolni tenis, izlet u okolne krajeve ili jednostavno samo odlučite uživati, tu su u sklopu naselja na raspolaganje sauna i whirpool. Ne trebate se brinuti ni za jelo i piće, osjetit ćete mirise koji će vas mamiti da ih okusite. Gastronomska ponuda domaće hrane utemeljena na lokalnim prirodnim proizvodima s pripremom po modernim kuharskim standardima nalazi se u sklopu naselja. Ne čekajte predugo, odlučite se i rezervirajte svoj smještaj. Neodoljivu ponudu provjerite ovdje.  


Foto: Shutterstock, Megabon

PROČITAJ VIŠE: Čarobna igra prirode u prekrasnom nacionalnom parku