Izlet: Zimski bijeg na Plitvička jezera

Plitvička jezera nude svoje čari i posebnosti tijekom svih godišnjih doba. Posjetite ih zimi, kada lišće otpadne, a smaragdne boje zažive kroz sivilo drveća. Budite dio ove čarolije i doživite sklad prirode na ovom jedinstvenom mjestu!

Plitvička jezera – baština UNESCO-a

Jeste li znali da su Plitvička jezera 1979. godine dodana na UNESCO-ov popis svjetske baštine? Jezera su jedna od najvećih atrakcija na svijetu, a svake godine privuku tisuće turista iz cijelog svijeta. Ovo veličanstveno djelo prirode proteže se među bukovim šumama i prostire se na površini od 192 km2. No, ne brinite, ne trebate biti u odličnoj formi da biste posjetili Nacionalni park Plitvička jezera. Ruta je vrlo lagana i ugodna za malo dužu šetnju. Zato, prošećite šumskim stazama i posjetite sva modrozelena jezera koja se nalaze na ovom bajkovitom mjestu.

Plitvička jezera – šesnaest jezera

Put kroz prvi hrvatski nacionalni park sastoji se od šesnaest jezera u prekrasnim plavo-zelenim pastelnim bojama. Dijele se na gornja jezera (Veliko jezero, Malo jezero, Prošćansko jezero, Ciganovac, Okrugljak, Batinovac, Vir, Golovac, Milino jezero, Jezerce, Burgeti i Kozjak) i donja jezera (Milanovac, Gavanovac, Kuleđerovac i Novakovića Brod). Najviše je Prošćansko jezero koje je okruženo veličanstvenom šumom čiji odraz možete vidjeti u jezeru. Kažu da ga je najbolje posjetiti ljeti ili u jesen, kada se u njemu odražavaju sve čarobne boj. Preko najnižeg jezera Novakovića Brod možete prošetati drvenom stazom i vidjeti blistave slapove.

Veliki vodopad

Najljepši pogled nudi Veliki slap, koji je ujedno i najveći slap na Plitvičkim jezerima i u Hrvatskoj. Vodopad koji se spušta preko stijena duboko 78 metara u rijeku Koranu, zimi se smrzava i dočarava potpuno drugačiju sliku Plitvičkih jezera, koju svakako vrijedi posjetiti.

Plitvička jezera – savršen kraj tjedna

Također je dobro znati da su karte za park tijekom zime puno jeftinije, stoga iskustvo može biti još bogatije. Prekrasne boje, raznolika flora i fauna, jezera … sve vas to očekuje na Plitvičkim jezerima. Stoga, nemojte odgađati putovanje na Plitvička jezera i rezervirajte svoj vikend iz snova. Za poseban doživljaj ovog mjesta, provjerite i ponudu za boravak u jedinstvenom Plitvice Holiday Resortu. Kućica na jezeru sa pogledom na jezero ili kućica u krošni je idealno mjesto za potpuno opuštanje u srcu prirode!

Foto: Shutterstock, Plitvice Holiday Resort


PROČITAJTE VIŠE: Ovo su terme koje ćete zasigurno željeti posjetiti s obitelji