Mađarska oaza za one trenutke kada želite pobjeći od svakodnevice

Kada pričamo o putovanjima u obližnje zemlje odmah ispred sebe vidimo slike poznatih gradova Italije i njezinih stanovnika koji znaju uživati, tu su i slike planina i prekrasne prirode Austrije, a često zaboravimo na susjednu Mađarsku, koja je pravi europski biser.

Mađarska je mjesto koje često izostavimo planirajući naša putovanja u obližnje zemlje, što bismo mogli reći da je velika nepravda za zemlju koja uistinu nudi puno najširom mogućem krugu turista. Najpoznatiji je zasigurno njezin glavni grad, Budimpešta, koju ste možda već i posjetili. Svima onima koji obožavaju jezera vjerojatno je poznato i Blatno jezero, a odmor uz jezero može biti prava pustolovina. Ali što je s ostalim mađarskim krajevima, jesu li vam poznati?

Ako se volite opustiti u toplicama, sigurno vam je dobro poznata susjedna Slovenija s brojnim mogućnostima terma, ali i Mađarsku bismo mogli nazvati pravom kraljicom ljekovite termalne vode, pa je preporučujemo svima koji bi sebi željeli priuštiti odmor s ljekovitim učinkom. Predstavljamo vam grad Harkanj, okružen netaknutom prirodom. Ovo odredište oduševit će sve koji traže mirnu oazu na ovom planetu gdje će moći potpuno isključiti svoj mozak. Nalazi se nedaleko od hrvatske i srpske granice.

Harkanj, mađarski termalni biser

Harkanjske terme su vrlo lijepo uređene, čiste i ugodne za boravak i SPA odmor. Razni tretmani i kupanje u termalnoj vodi zasigurno će vas potpuno opustiti. Velika prednost mađarskih lječilišta su i vrlo povoljne cijene. Ovaj put preporučujemo jedan od nevjerojatno povoljnih paketa, gdje dvije noći za dvije osobe uključuju i bogati polupansion s a la carte večerom i cjelodnevnim SPA opuštanjem. Takav aranžman dostupan je za dvije osobe za samo 119 eura. Više takvih paketa možete pronaći ovdje.

Ukratko, takav će odmor sigurno očistiti vaše tijelo i um i pripremiti vas za izazove u novoj školskoj godini. Ako još uvijek imate dovoljno vremena za putovanje, svakako preporučujemo i izlet do boemskog grada Budimpešte.

Foto: Megabon