München: Grad u kojem vas 299 stepenica djeli od najljepšeg pogleda!

Bliži se godišnje doba u kojem su dani sve kraći, temperature padaju, jutra su svakim danom tamnija i hladnija. Jesen je tu. Razdoblje koje većinu nas podsjeća na prve školske dane, šuštanje žutog lišća pod nogama i naravno na tople pulovere, donosi i najpoznatiji festival piva na svijetu – Oktoberfest. Kao što mu i samo ime kaže, Oktoberfest se održava u listopadu u Münchenu. Ove godine počinje 21. rujna i traje do 6. listopada.

München – glavni grad Bavarske

München, glavni grad Bavarske je povijesno bogat, ispunjen prekrasnom arhitekturom, ukusnom hranom i svakako vrhunskim pivom. Ako ste se ikad zapitali je li München vrijedan posjete, odgovor je svakako da. Od palače Nymphenburg do glavnog trga Marienplatz i najvećeg urbanog parka na svijetu Englischer Garten, znamenitosti koje morate posjetiti je i više nego dovoljno. Zato, spremite kovčeke i rezervirajte let što prije.

Turističke znamenitosti koje svaki turist u Münchenu mora vidjeti

München je poznat i kao jedan od najljepših europskih gradova. Zato nije čudno da u njemu možete pronaći bezbroj prilika za prekrasnu sliku. Zabavne slike možete objaviti na svojem Instagramu ili ih jednostavno isprintajte i napravite album. Pravna knjižnica odnosno Juristische Bibliothek je jedno od mjesta v Münchenu koje ne smijete propustiti. Jedna od najljepših knjižnica na svijetu se nalazi u gradskoj vijećnici (Neues Rathaus) i doslovno je meka za odvjetnike i studente prava. Poznata je po svojem neogotskom stilu i prekrasnom uređenju. Prije nego što se odlučite za obilazak, predlažemo da si rezervirate turu s vodičem. Jedino na taj način ćete svoj posjet moći ovjekovječiti fotografijom.

Zanima vas gdje vas čeka najljepši pogled u gradu? Na vrhu crkve svetog Petra (Die Kirche St. Peter). U središu grada, gdje se nalazi ova poznata i jedna od važnijih znamenitosti. Ova crkva, poznata je i kao crkva stari Peter (Alter Peter) pruža prekrasan pogled na cijeli grad. A u njemu ćete moći uživati samo ako se popnete na vrh po 299 stepenica koje vode do vrha i za koje ćete morati izdvojiti simboličnih 3 €.

München – Gastro ponuda

Osim turističkih znamenitosti, u Münchenu vas očekuje i bogata gastro ponuda. Pivski pereci, kobase, salata od krumpira… Sva tradicionalna bavarska hrana koju želite isprobati, nalazi se u restoranu Hofbräuhaus. Ta poznata pivnica osnovana i otvorena je davne 1589. godine i jedna je od najvećih pivnica u Münchenu. Poznata je po cijelom svijetu, a tome u prilog govori podatak da su u Ženevi, Dubaiu, Las Vegasu i Stockholmu otvorene dodatni restorani pod tim imenom.

Foto: Shutterstock