Venecija: Kako (besplatno) do naljepšeg pogleda u mjestu?

Ovoga vas puta vodimo u grad na vodi, koji je povezan kanalima i mostovima. Venecija je mjesto koje je puno u svako godišnje doba. Razmišljate o romantičnom izletu, odmoru s prijateljima ili dužem odmoru? Venecija će zadovoljiti svakoga, pa tako i najzahtjevnijeg turista. Za vas smo provjerili što u Veneciji treba posjetiti, a što zaobići.

Venecija – romantika na drugačiji način

Zaboravite na Trg svetog Marka, na kojeg su vas zasigurno već upozorili zbog besramno skupe kave i hrane. Iako su trg i njegova bazilika prekrasni, preporučujemo da se ovdje samo zaustavite i okinete fotografiju. Pravo iskustvo skriva se u ne toliko turističnim zgradama i ulicama Venecije. Odmak od ljepota svetog Marka, Cannaregia i San Pola nude ćetvrti kao što su Castello i Dorsuduro. Tihi i umirujući kanali, rublje koje se suši između šarenih kućica, tržnice s domaćim proizvodima i originalne trgovine s unikatnim proizvodima… sve to odražava pravu dušu Venecije i sasvim filmski romantičan čar.

Pogledi koje Venecija pruža

Iako je svakodnevno preplavljen turistima, Trg svetog Marka nudi i nešto što bi vas moglo oduševiti. Pogled na grad. Govorimo o tornju bazilike, poznatom i pod imenom Campanille. Do 12. 9. je otvoren od 8.30 do 21.30 sati. Za njega ćete izdvojiti samo 8 eura. Još jedan prekrasan pogled nudi i San Giorgio Maggiore, od kuda se pruža krasan pogled na cijelu Veneciju. Kratka vožnja s taksi-čamcem će vas odvesti ravno do otoka na kojem se nalazi ova bazilika. To je ujedno i najfotografiranija bazilika u gradu. Marmorna unutrašnjost, renesansne slike Tintoretta i pogled s tornja crkve su razlozi za posjet ovom otočiću. Crkva San Giorgio Maggiore je jedina crkva u Veneciji koja trenutno nudi besplatan obilazak za sve goste.

Venecija i njeni otoci

Burano je jedan od otoka koji okružuju Veneciju i kojeg se isplati posjetiti. Do otoka možete doći taksi-čamcem iz centra Venecije, a sama vožnja će trajati približno 40 minuta. Ako želite malo uštediti, do Burana možete doći i javnim prijevozom koji vozi na području cijele Venecije. Karta je povoljnija, ali ćete se usput zaustaviti na više postaja. Sam Burano je poznat kao najšareniji otok na svijetu. Isto tako je poznat po čipci koju možete vidjeti i kupiti skoro u svakoj trgovini. Ako ste ljubitelj riba, ovdje možete uživati u odličnoj morskoj kulinarici. Neki od glavnih aduta su bakalar i plodovi mora. Sezona specijalitete moleche (slasnih malih prženih rakova) je osim proljeća i u ranu jesen. Ako ste tamo u to doba, nikako ih ne smijete propustiti!

Venecija – jednodnevni izlet ili pravi odmor

Koja god vas prigoda dovodi u Veneciju, preporučujemo smještaj izvan grada, koji će vas zasigurno manje koštati. Također su zanimljivi organizirani jednodnevni izleti koji se nude skoro svaki tjedan nude na obali Slovenije, točnije u Piranu. Na taj način možete organizirati zabavan odmor u dvije države!

Foto: Shutterstock