Što Advent u Zagrebu donosi ove godine?

Jedan od najljepših advenata u Europi, ove godine dobiva malo drugačije ruho. Ovogodišnji Advent u Zagrebu nije otkazan, ali održat će se uz posebne restrikcije i sukladno preporukama nadležnih ustanova.

Advent u Zagrebu – malo drugačiji nego inače

Unatoč mnogim spekulacijama o održavanju ovogodišnjeg Adventa u Zagrebu, organizatori su se odlučili za malo drugačiju izvedbu nadolazećih praznika. U Zagrebu i Rijeci su potvrdili da će i ove godine održati božićne i novogodišnje sajmove, koji će trajati od studenog do siječnja.

Kako će Advent u Zagrebu izgledati, objašnjeno je na predstavljanju ovogodišnjeg Adventa. Zbog trenutnih okolnosti, svakako će biti manje priredbi, kućica i štandova. Odlučeno je i da ove godine neće biti jednog od glavnih dijelova adventa – klizališta na Trgu kralja Tomislava. Ali druge dosadašnje, poznate lokacije u centru, iako bez štandova, bit će ukrašene. Kućice s hranom i kuhanim vinom zamijenit će manji broj štandova na kojima će se prodavati božićni suveniri i ukrasi.

Advent u Zagrebu: “Osjetite svjetlost”

Uz ovogodišnju temu adventa “Osjetite svjetlost”, Turistička zajednica grada Zagreba je predstavila i nove programe. U sklopu novog programa, na Gornjem gradu će biti ukrašeni prozori zgrada i kuća, a i ostali građani pozvani su da učine isto. Jedan od projekata je i šetnja kroz crkve Zagreba, na kojima će građani moći razgledati jaslice. Očekuje se i projekt koji će se održati na 20 lokacija diljem grada, a koji će biti povezan s interaktivnom proširenom stvarnošću.

Cijelokupan događaj počinje 28. studenog i traje do 1. siječnja, a započinje paljenjem prve adventske svijeće na Manduševcu, te zatim ostalim programima otvorenja.


Foto: Shutterstock

PROČITAJTE VIŠE: Zagreb: 5 jednodnevnih avantura za izletnike